Известие

Collapse
No announcement yet.

Преки впечатления за модела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря за споделянето колега.
    Трябва повече да се отразява мнението на всеки един потребител и колкото по-обективно е то, толкова по-добре за всички.
    Лошо споделяне няма! Има само полезно такова.
    Благодаря ти! Благодаря на всеки, който споделя лични и преки впечатления за автомобила.
    По този начин сме полезни на всеки бъдещ ползувател.
    Alfa Romeo 156 SW 2002 1.9JTD 115hp
    Alfa Romeo Giulietta 2014 1.4MA 170hp TCT Exclusive

Comment

Първоначално публикувано от HACCP Покажи съобщение
      Няма за какво да се обиждам колега ... поне аз де.
      Ти явно харесваш по големи коли задължително с тъчскрин и с автомат. Просто не е твоята кола!
      Не е въпроса какви коли харесвам аз, а това, че сглобката на Жулиета не отговаря на претенциите на Алфа Ромео. И ти не вярвам да харесваш да ти вибрират огледалата със 120 км./ч.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Не е въпроса какви коли харесвам аз, а това, че сглобката на Жулиета не отговаря на претенциите на Алфа Ромео. И ти не вярвам да харесваш да ти вибрират огледалата със 120 км./ч.
        Абе за кола със стартова цена 37 хиляди лева, аз не бих ползвал точно думата "претенция"
        При положение, че ти я продават на цената на Киа Сийд и Пежо 308, не можем да очакваме космическо качество. Наскоро правих тест драйв на Голф 7 - и там сглобката не е кой знае какво - има криви фуги между пластмасите в салона, има поскръцване тук там, има пластмаси дето са като извадени от баничарка и дето дрънчат на кухо, а минава за лидер в класа си и се продава най-скъпо. Като цяло не мисля, че производителите се стараят да правят колите от C-сегмента перфектно сглобени и с най-добрите материали, все пак не са много висок клас коли, по-скоро са масови А Жулиета, колкото и да е красива, колкото и емблеми на Алфа да има, все пка е просто C-сегмент хеч с прено предаване, произведен от Фиат

Сега тва за огледалата е кофти, ама аз чак не мога да го повярвам, те даже и на Фиат 500 не му вибрират огледалата при 120... Не знам да кажат колегите дето са карали повече КМ, дали са имали такъв проблем, може оная конкретно да си е имала няква причина да вибрират
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Аз и друг път съм писал, че в салона има матирали, които са направени от рециклирани чашки от кафе. Имам я 4 години и не мога да свикна. Не изглеждат добре, а и трудно се поддържат. Има още много дреболии за които мога да се хвана. Относно огледалата ... аз нямам подобен проблем а карам по БГ "магистралите". На колата, която си карал не се знае кой ги е обръщал или ритал, за да ги прибере. До голяма степен състоянието на една кола зависи от начина, по който се поддържа и кара.
          Както каза колегата по горе няма лоши и добри мнения важното е да се споделят такива.
          Поздрави!
          Избери Твоят ... SOUND
          https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

след 20000км...

20000км
            Всичко по автомобилЪт работи перфектно за сега.
            Започна да върви здраво. Харчи все по-малко гориво. За сега никакви грешки, проблеми, съмнителни звуци или скърцане, дрънкане, и тем подобни.

Имам проблеми само с гумите. Дънлоп Спорт Макс ТТ. Какво ли не правиха хората в сервиза, но не помогна. Дефектни са си и това е. Дундуркам си се и това е.

Comment

След 23000км...

До сега само една грешка в електрониката. По време на движение изведнъж се изключи старт/стоп системата, темпомата и автоматичното включване на чистачките. Спрях, угасих двигателя, извадих ключа, стартирах двигателя наново и всичко беше нормално.

А иначе успях да вдигна цели 225км/ч, но ме достраша за цивилни патрулки по магистралата.

След 20000км взе да върви вече стабилно и да харчи близо 1л по-малко в сравнение с първите 5-6000км. Вече успявам да сваля средният разход на гориво до 5.5л/100км сред разход при спазване на правилника за движение по пътищата.

Наблюденията ми до сега за разхода на гориво са следните:
              7-8,5л/100км на магистрала
              5-6,5л/100км на първокласни пътища
              8-10,5л/100км в града

От покупката до сега средният разход на гориво за 21000км показва 7,1л/100км.
              Всички засечки са реализирани само по показания на колонката! Показанията на борда се различават с малко, в зависимост от качеството на горивото.

Под 5л/100км си е чиста илюзия поне за сега! Но ще се пробвам някой път.

Comment

30000км

Настъпи време за първо сервизиране на Жулка.
                Оставих автомобила, за 6часа я обслужиха подобаващо и точно преди да си тръгна...
                На фактурата пише масло Тотал Инео Фърст 0W30. Връщам се и питам това ли е маслото дето е налято, а отговора - ДА. Аз оттам като подпалих мотора и не се здръжах да си искам правата. Разбрахме се да го сменят за тяхна сметка.
                Покарах автомобила със това масло около 1000км. Понеже нямаха налично Селения 0W30.

НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С МУЛТИЕЪР СИСТЕМАТА!!!
                Използвайте само Селения!

С маслото ТОТАЛ Инео Фърст наблюденията върху работата на двигателя ми са следните:
                1. Стартира и гасне като дизел.
                2. На празен ход работи със около 1000об.
                3. ТСТ-то се шашка здраво. Чуди се коя скорост да включи.
                4. Колата набира тромаво. Все едно карам с бензин А86
                5. Бучи супер неприятно на високи обороти.
                6. Харчи с минимум един литър(може и повече, не съм засичал точно) отгоре на нормалното.
                7. При поддаване и отпускане на педала на газта се усеща сериозен удър в тампоните на двигателя.
                8. При работа на двигателя на около 2000об. се забелязва неспокойна работа.
                9. На празен ход двигателя се разтриса периодично. И то силно.

Може ди има и още, но не съм се задълбочавал много, понеже ме беше страх да я карам така.

След подмяната на грешното масло със правилното, а именно Селения Диджитек Пюър Енерджи 0W30, както и нов маслен филтър се забелязва невероятна разлика в поведението на двигателя и скоростната кутия.

Сега автомобилът ми работи като нов! Надявам се тази грешка да не се окаже проблем. За сега нищо не се усеща да е повлияно но калпавото масло.

Където и да се намирате по света, моля ви, изисквайте да ви наливат в двигателя само и единствено Селения масло. Не се доверявайте на оторизираните сервизи безрезервно!!! И те са в бизнеса.

След изминатите 30000км наблюденията са ми следните:
                1. Още повече започва да ми харесва да го управлявам този автомобил
                2. След 25000км маслото със сигурност е за смяна, както и свещите. Колата започна да прекъсва на ниски обороти, стана по-шумна, и спря да набира като развързан кон.
                3. Оригиналните джанти са твърде тежки за това окачване, спирачна и кормилна системи. Необходими са олекотени джанти. И гуми естевствено.
                4. Разходът на гориво се стабилизира на около 6.5л/100км смесено. Наливам само 98 октанов бензин(тук 100октанов няма).
                5. Биалетка за смяна. Разптропа се на около 21-22000км. Тук пътищата не са перфектни. Нито пък гладки. Просто няма сериозни дупки. Зимата е на сериозни трапчинки и коловози. Ще я сменят гаранционно след 2 седмици.
                6. До сега съм изключително доволен от колата.

Comment

Първоначално публикувано от pigoff Покажи съобщение
                  След подмяната на грешното масло със правилното, а именно Селения Диджитек Пюър Енерджи 0W30, както и нов маслен филтър се забелязва невероятна разлика в поведението на двигателя и скоростната кутия.

След изминатите 30000км наблюденията са ми следните:
                  ...
                  2. След 25000км маслото със сигурност е за смяна, както и свещите. Колата започна да прекъсва на ниски обороти, стана по-шумна, и спря да набира като развързан кон...
                  А имаш ли представа каква е разликата между Selenia Digitek P.E. и Selenia StAR P.E. и всъщност в твоето упътване Digitek ли пише? Стана ми интересно, понеже в по-старо упътване на Жулиета (от преди фейслифта) пише че трябва да се кара със Selenia StAR P.E., а на сайта на Петронас пише, че StAR-а е пълно синтетично масло разаботено за Алфа Ромео... Само, че с Диджитек-а са с различен вискозитет - едното e 0w30, другото 5w40 - последно с какво трябва да се кара

Какви са сервизните интервали в Швеция - масло и свещи се сменят вианги заедно на 30 000 км ли?
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Итнервалите за цяла европа са през 30000км и сменят масло, свещи, маслен филтър и поленов филтър. Въздушен филтър сменят на всеки 60000км(). Аз не издържах и го смених моят. Беше в тежко замърсено и мокро състояние...

Разликите в маслата си ги написал точно колега. В моята книжка пише Digitek 0W30.
                    Знам от опит с други автомобили, че е най-здравословно(освен в случаите когато лапа масло) е да се налива последно поколение масло. Първо защото е свежо произведено и веригите на молекулите са "по-силни" и течливостта на студено е в пъти по-добра от стария тип масло и второ на двигателя ще му е по-приятно с 0W30. Изключвам случаите, където автомобила е на мноооого километри, изтискан с времето - в този случай бих препоръчал керамична добавка.
                    За мултиеър системата не бих препоръчал абсолютно никакви присадки и различни от предписаните масла. За справка английския алфа форум. Страшно много народ "изгоря" (по-точно смени в гаранция) мултиеър системи заради неправилното масло. Аз видях и усетих разликата.
                    Last edited by pigoff; d.m.y г., 11:44.

Comment

Итнервалите за цяла европа са през 30000км и сменят масло, свещи, маслен филтър и поленов филтър. Въздушен филтър сменят на всеки 60000км(). Аз не издържах и го смених моят. Беше в тежко замърсено и мокро състояние...
                      Еми да, по принцип трябва да са на 30 000 навскъде, ама в българската сервизна книжка която вносителя дава съм виждал, че на всеки 30 000 е отбелязано задължителна смяна, а на всеки 15 000 евентуално също да се сменя, ако колата се ползва в тежки условия, замърсени среди, лош климат, интезивна употреба (каквото и да значи това), каране само градско и някви такива мъгляви условия. И понеже БГ спада явно към лошите условия, най-малко заради прахоляка ги викат май по-често от 30 тука (да кажат колегите дето са карали гаранционни коли от АИ) Затова се замислих, дали и там не са съкратени интервалите, заради студа примерно...

Comment

Да си призная ходих да питам дали мога да направя сервиз на 15000км и отвора беше:
                        - Можете, разбира се, но няма смисъл. Виждали сме състоянието на маслото и филтрите след 15хил. км и то бе добро. Не си харчете парите! -посъветвахаме директно от АлфаРомео швеция.

Но според моите наблюдения след 24-25хиляди км двигателя започва да работи нестабилно. Свещите са доста изгорели. Въздушният филтър е супер мръсен, а това всичко води до възпрепядствана работа на цялата система. Маслото като количество е малко за този дълъг пробег. Следващият ще ми бъде след 20хил. км със сигурност.
                        А относно студа не ми се вярва чак толкова да вреди, при положение че колата е нон-стоп в контакта и се подгравя.

Comment

В моята книжка пише Digitek 0W30...
                          Хм, най-накрая установих каква е историята с маслата, то тук си го пишело:
                          http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/158

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2010 Version:1.4 Turbo MultiAir 170CV /TCT Engine:940A2000
                          Selenia StAR Pure Energy, SAE 5W-40, ACEA C3

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2014 Version:1.4 Turbo Multi Air II 170CV Engine:940A2000
                          Selenia Digitek Pure Energy, SAE 0W-30, ACEA C2

Каквото и да значи мултиеър 2, очевидно за т.нар. коли след фейслифта, са сменили маслото на Digitek, а за мултиеър без 2 е било StAR
                          Last edited by Sm0k; d.m.y г., 22:39.

Comment

Естевствено можеш на по-стария двигател да сложиш по-ново масло!
                            За мултиеър 1 съм чел, че най-добре с масло за Абарт (Селения Спорт)
                            Със сигурност с по-съвременно масло двигателя ще работи по-икономично(около 1-2%), но и работата на системата ще се подобри особено ако е автомат.

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                              Хм, най-накрая установих каква е историята с маслата, то тук си го пишело:
                              http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/158

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2010 Version:1.4 Turbo MultiAir 170CV /TCT Engine:940A2000
                              Selenia StAR Pure Energy, SAE 5W-40, ACEA C3

Model:Giulietta Fuel:Petrol Displacement:1368 Year:2014 Version:1.4 Turbo Multi Air II 170CV Engine:940A2000
                              Selenia Digitek Pure Energy, SAE 0W-30, ACEA C2

Каквото и да значи мултиеър 2, очевидно за т.нар. коли след фейслифта, са сменили маслото на Digitek, а за мултиеър без 2 е било StAR
                              Ами сменили са маслото след като са имали много проблеми с Мултиеъра...................Мой приятел с чисто нова Жужа от АИ за 60 000 км. 2 пъти сменя Мултиеър,познай дали не е от боклуците дето наливат в АИ,те много отдавна не наливат Селения,беше Кастрол сега не знам какво наливат.
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Интересно също, защо са решили да сменят маслото с по-тънко при положение, че кода на двигателя остава един същ, което автоматично означава, че си е същият. Не мисля, че електро-хидравличната система за постъпване на въздуха в двигателя има нещо общо в случая... Може тогава на Фиат това масло да им е излизало по-евтино :Р
                                Now: 156 2.5 V6 24V
                                Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Working...
                                X